Teknologi vi benytter

TYPO3 er et svært avansert CMS, basert på åpen kildkode.

Vårt foretrukne verktøy når vi skal realisere en nettside er publiseringsverktøyet TYPO3. Verktøyet er godt fordi det tilbyr deg som sideeier en enorm fleksibilitet! Utseendet på nettsiden slik det møter dine besøkende kan tilpasses av oss helt ned i de minste detaljer (alt etter behov og budsjett), men også justeringer av det vi kaller "baksiden" gjør at den som skal arbeide med siden får tilrettelagt sin opplevelse.

I praksis er det naturligvis mest økonomisk å ikke gjøre alle tilpasninger forskjellig hver gang, og på grunn av våre mange års erfaring med dette verktøyet har vi gjort klar en del "halvfabrikata" som du kan nyte godt av når vi utformer et nettsted etter dine behov.

TYPO3 sitt motto er "Inspiring people to share", og det er nettopp hva vi håper å bruke denne teknologien til: å inspirere deg til å dele informasjon med dine besøkende på nett!

Åpen kildekode

En av de store fordelene - både for deg og for oss! - med TYPO3, er at det er basert på åpen kildekode ("Open Source"). Dette innebærer at du ikke er låst til å bruke oss, enten du vil flytte fra oss (noe vi aldri har opplevd at noen vil..) eller sette bort deler av prosjektet til andre.

Det innebærer også at mange, mange utviklere sitter rundt om i verden og sjekker og dobbeltsjekker koden for sikkerhetshull eller funksjonalitet som bør forbedres. Dermed vet du at funksjonaliteten som ligger i bunnen for nettstedet er helt i det øverste skiktet av dagens standard!

Videoer om TYPO3

Det er mange som lager ressurser for TYPO3-miljøet, her kommer et par nyttige smakebiter, samt noen lenker til andre nettsider som har informasjon.

Peter Gallagher viser redigeringssiden

Eksempel på bruk, fra YouTube

Andre videoer og ressurser

Det finnes et utall videoer og ressurser som handler om TYPO3 på webben. Se for eksempel:

Litt TYPO3-snacks

Rik tekst-editor

Innholdselementer kan redigeres med et verktøy hvor du - akkurat som i Word - har knapper å trykke på for å gjøre skriften fet, høyre- eller venstrestille teksten, lage punktlister og så videre. Redigeringsvinduet endrer størrelse ettersom teksten din er kort eller lang, og det finnes en egen funksjon for å lime inn tekst fra Word, dersom du foretrekker å arbeide slik.

Slik kan editoren se ut. Den kan naturligvis tilpasses ditt behov.

Noen av våre moduler

Grunnsystemet vårt er allerede svært avansert i seg selv, og tilbyr for eksempel datostyrte innholdselementer, passordbeskyttede sider, forskjellige innholdselement med bilder, tilbakemeldingsskjema, tabeller og integrering av media. Det finnes støtte for flerspråklighet og styring av arbeidsflyt - i det hele tatt, en hel rekke grunnfunksjoner som gir et godt nettsted. Men så finnes det utvidelsesmoduler, som forbedrer grunnfunksjonen:

Nyhetsmodul

Nyhetsmodulen tilbyr innholdselementer med tilknyttet nyhetsdato, arkiveringsdato, kategorier og relaterte saker. Modulen kan også brukes som blogg, og knyttes til feks twitter, facebook og Google+.

Nyhetsbrev

Med nyhetsbrev kan du sende ut stoff fra nettsiden til folk som har bedt om det, feks medlemmene i en organisasjon, kunder eller andre interessenter.

Kalender

Vi har flere moduler for å håndtere hendelser tilknyttet en kalender. Det kan være fremtidige arrangement med påmeldinger og annonsering, eller en grafisk måte å presentere andre saker - feks nyhetssaker.

Bildegalleri / bildekarusell

Vi har flere løsninger for presentasjon av bilder, alt fra en enkel tabell med småbilder som åpner seg når du trykker på dem, til mer fancy løsninger som presenterer bilder som en lysbildevisning.